verkoeling verzekerd

Amai, wat een zomer dat het tot nu toe is geweest (en we zijn nog niet eens halfweg).
Hoog tijd om wat verkoeling te voorzien.
Hoe tof zou het zijn, als je daar ook nog eens plezier bij kan hebben?
De beste manier om zowel verkoeling als plezier te hebben, zijn natuurlijk waterspelletjes!

je weet ook wel dat als je met waterballonnen wilt spelen, dat je uren van tevoren ballonnetjes moet staan vullen en dat deze op 2 minuten allemaal op zijn... heel veel plezier voor de kinderen, maar het is maar voor heel even.

Ik heb een waterspelletje of 2 dat je kan spelen samen met je kinderen, en de materialen heb je zowiezo in huis. (denk er ook aan om de kinderen en jezelf goed in te smeren, de zon kan nog steeds branden)

Voor het eerste spel heb je nodig: een paar emmers gevuld met water (lekker fris) en een spons (groot- klein, maakt niet uit).
Je zet de emmers een beetje verspreid in de tuin, dompelt de spons goed onder in één van de emmers, zodat die goed nat is en dan ga je in feite gewoonweg tikkertje spelen. Je moet de andere persoon met de spons aanraken ( die liefst zo nat mogelijk is). Wanneer je bent getikt, moet jij op jouw beurt weer de spons goed gaan natmaken en de andere weer gaan tikken.




Ben je niet zo voor het lopen, maar heb je wel een bal en een paar lege plastieke flessen in huis?
Geen zorgen, dan heb ik nog een spelletje voor jou.
Je hebt evenveel flessen nodig als deelnemers aan het spel. Elke fles vul je tot aan de rand met water en dan gaat iedereen in een kring staan.
De fles zet je voor je voeten op de grond.
je staat best niet te dicht bij elkaar, anders wordt het te gemakkelijk natuurlijk, en het is en blijft een spel.

Bedoeling is dat je met de bal probeert om iemand anders zijn fles om te gooien. Je moet achter je fles blijven staan wanneer deze wordt omgegooid (je wordt zeker weten nat).
Wanneer de fles wordt omgegooid, moet je eerst de bal gaan halen, pas dan mag je de fles terug recht zetten.
Het spel is 'gedaan' wanneer iemand zijn fles leeg is (of wanneer je geen zin meer hebt en het water simpelweg om mekaar begint te gooien)

En na de spelletjes is een lekker waterijsje zeker aangeraden!

Reacties