Uitgelicht: Ahoi maatjes!

Regelmatig zie ik bij kinderen een fase voorbijkomen waarbij ze ervan overtuigd zijn dat ze een echte piraat zijn (of kunnen worden). Een ooglapje, rood vestje en een echte piratenroep en ze zijn vertrokken.
Om de kinderen hun fantasie wat extra te laten uitleven, vertel ik je graag over een echt piratenfeestje.

Ben je even in paniek, zie je het niet zitten om een groepje kinderen een hele namiddag bezig te houden als piraat? Dan kan ik je geruststellen. In de piratenbox vind je een gemakkelijke handleiding. In deze handleiding kan je vinden wat je best nog even op voorhand doet en hoe je aan dit feestje kan beginnen.

Het leuke aan zulke themafeestjes is dat je je kan verkleden. Rode vestjes, haken als handen, ooglapjes en bandana's zijn dingen die zeker passen in het piratenthema.
Heb je geen verkleedkledij in huis, maar wel knutselgerief, dan kan je de kinderen eerst een outfit laten knutselen. Een zwaard uit karton, een ooglapje of bandana gemaakt van een restje stof, het kan het feestje alleen maar leuker maken.

Het verhaal zelf gaat over Kapitein Bounty. Hij heeft een brief geschreven naar de kleine piraten. Hij is zijn schat kwijt... hij dacht dat hij een slimme manier had ontdekt om de schatplaats te kunnen onthouden, maar helaas...
Dus roept hij de hulp in van de kleine piraten om zijn schat terug te vinden.

Aan de hand van 13 puzzelkaarten kunnen de piraatjes hun 'piraten vaardigheden' onder de knie krijgen.
Spelenderwijs gaan ze leren hoe ze een schatkaart moeten lezen en gaan ze ontdekken welke 'gevaren' en welke leuke dingen een piraat allemaal kan tegenkomen.

Laat je als volwassene zeker niet afschrikken, spring mee in een kostuum, met ooglap en piratenhoed en speel mee, laat je fantasie de vrije loop en roep af en toe eens luid AHOI!


Reacties