Foam clay... om je even kinds te voelen

Wat is er nu leuker dan met je vingers in een bol klei knijpen en er dingen mee maken?
Wel, het zou leuker zijn als je dan ook nog eens verschillende kleuren klei kunt hebben EN klei die geen vlekken maakt!

Jawel, ik heb het over foam clay.
Een klei die meer en meer bekendheid krijgt op kinderfeestjes en knutselpartijtjes.
Maar wat is er nu zo speciaal aan deze klei?

Even uitleggen wat foam clay nu precies is.
Het is een klei die bestaat uit een bepaalde soort gel gecombineerd met witte bolletjes. De gel kan in verschillende kleuren voorkomen. Dankzij de bolletjes gaat deze klei niet brokkelen.
Het werkt als volgt:
om te beginnen neem je de hoop klei in het potje in je handen en kneed je dit een beetje. Op die manier is de klei wat meer soepel en is het gemakkelijker om deze te gebruiken.
Bedoeling van de foam clay is niet om deze op zich te gebruiken, maar om op houten figuurtjes te kleven. Je neemt een klein stukje van de klei en duwt dit plat op het figuurtje.
Zo kan je het hele figuurtjes vol plakken met allerlei verschillende kleurtjes. Wanneer je klaar bent, kan je het figuurtje gewoon laten liggen en zal het op zichzelf drogen, je hoeft het niet te bakken.

Ik vind de foam clay echt zalig om te gebruiken. De textuur is superleuk om tussen je vingers te kneden en het is ongelooflijk gemakkelijk om te gebruiken. Als ik de klei nog maar zie staan, dan kriebelen mijn vingers al om er in te knijpen en te kneden.
Wat ook tof is, wanneer de klei uitgedroogd is (doordat het potje niet goed werd gesloten bijvoorbeeld) kan je er gewoon een klein beetje water aan toevoegen en de klei is weer perfect bruikbaar. 
Net omdat er toch een aantal verschillende kleuren aanwezig zijn, kan je echt je fantasie helemaal los laten gaan.


Maar het aller, maar dan ook allerleukste aan deze klei, is dat jij als volwassene simpelweg kan meedoen met je kinderen. Je kan er fotokadertjes mee pimpen, vaasjes een beetje minder saai maken, echt vanalles.
De ideale gelegenheid om je bij je kinderen aan tafel te zetten en een knutselnamiddagje te houden.

Reacties