Uitgelicht: Feestje voor de echte spionnen

Kinderen groeien op, dat weten we allemaal.
Maar om voor elke leeftijd een gepast kinderfeestje te vinden, dat is niet zo simpel.
Bij deze bied ik je een oplossing (aan jou om ze te kiezen)

Een verjaardagsfeestje voor kinderen vanaf 10 jaar ( tot ongeveer 13 jaar)
namelijk een 'spionnen feestje'.



Om een echt spionnenfeestje te kunnen verwezenlijken, heb je een ruimte nodig waar je ballonnen kan verstoppen en waar er plaats genoeg is voor de kinderen om de opdrachten te kunnen uitvoeren.
Je krijgt een box met alle benodigdheden voor die opdrachtjes en een volledig draaiboek dat jij als ouder stap voor stap kan volgen.

Elk ander kinderfeestje begint eerst met het verwelkomen van de genodigden en het openen van de pakjes. Om het feestje reeds wat in de sfeer te beginnen kan je bijvoorbeeld de pakjes openen op spionnenmuziek of je kan de pakjes laten verstoppen, terwijl de jarige even geblinddoekt is of op de gang staat te wachten. Gebruik je fantasie om het feestje reeds vanaf het begin zo goed mogelijk in de spionnensfeer te brengen.

het verhaal:
' Er is 's nachts een overval gepleegd op het museum. Alle juwelen en gouden munten van de Deense koning en koningin zijn gestolen. De recherche is reeds begonnen met een onderzoek, maar ze zijn op een dood spoor beland. Zij willen de hulp inroepen van de echte spionnen, om de juwelen en het goud terug te vinden.'



Bij de meeste feestjes wordt het verhaal (de lange versie dan wel) voorgelezen door de mama en/of de papa. Maar bij de grotere kinderen kan je het verhaal een paar keer kopiëren en de kinderen het verhaal zelf laten lezen in groepjes. Dan kunnen ze ook reeds spionnennamen bedenken, want zeg nu zelf, een spion zonder spionnennaam...

Terwijl de kinderen het verhaal lezen, kan jij de ballonnen, die staan voor de verschillende opdrachten, verstoppen in de ruimte.
Telkens de kinderen een ballon hebben gevonden, krijgen ze een opdracht om uit te voeren zodat ze steeds beter worden als spion en uiteindelijk genoeg tips hebben verzameld om de juwelen en het goud terug te vinden.

Ik ga natuurlijk nog niet alle opdrachten verklappen, maar toch het tipje van de sluier oplichten.

* er zijn bommen ontdekt in de ruimte waar het feestje doorgaat. De kinderen moeten de bommen vinden en ze zo snel mogelijk ontmantelen!
* een spion is geen echte spion, als hij geen geheimschrift kan ontcijferen. Je weet nooit welke vijand er op de loer ligt!
* Het gehoor is ook heel belangrijk om een echte spion te kunnen worden. Laten we even de oren van de kinderen testen.
* Geen enkele deur is gesloten voor een spion, geldt dat ook voor de kinderen?
* spionnenwerk houdt ook in dat je goed moet opletten en de dader kan ontmaskeren. Klinkt misschien gemakkelijker dan het is?
* Na al deze opdrachten zijn de kinderen echte spionnen, het vinden van de juwelen en het goud zou nu een makkie moeten zijn.

Zoals je kan zien zitten er 6 opdrachten in de box. Afhankelijk van de duur van het feestje, is het toch aangeraden om minstens één keer een pauze te houden tussen de opdrachten. Tijd voor een drankje en een hapje dus.

Een tip voor een mooie afsluiter: voorzie wat spionage verkleedkledij ( een paar zonnebrillen, hoedjes,...) en houd een korte fotoshoot van de kinderen als echte spionnen. Een aanrader voor later.

Word jij een echte spion?




Reacties