Workshop in beeld

leren hoe je een kindergezichtje kan omtoveren tot een echte prinses of een gevaarlijke tijger, het is een kunst op zich.
Heel vaak hoor ik mensen dingen zeggen zoals: 'dat zou ik niet kunnen' en 'daar moet je toch veel geduld voor hebben'.

Maar het is een beetje zoals je alles in het leven moet leren. Eens je de basis begrijpt en onder de knie krijgt door veel te oefenen, ben je vertrokken.

Bij Creakleur geven ze vaak zo'n basislessen aan mensen die geïnteresseerd zijn in het omtoveren van kindergezichtjes.

 Je begint bij de basis. Hoe maak je een mooie, sierlijke lijn met een penseel en hoe werk je met een sponsje.
Kindergrime, over het algemeen gezien, bestaat enkel uit een ondergrond maken met het sponsje en lijnen trekken met de penseel. Eens je die twee aspecten goed onder de knie hebt, ben je vertrokken.

 Na de basis kan je nog dieper ingaan op verschillende technieken, zoals het werken met splitcakes. Dit zijn verfdoosjes waarbij 3 of meerdere kleuren in 1 palet zitten. Hiermee kan je hele mooie effecten creëren en mooie bloemen of vlinders maken

 Heb je de basis helemaal doorgelopen, dan is het hoog tijd om te oefenen. Zonder oefenen krijg je de techniek niet in de vingers en ga je het alweer snel vergeten zijn. Heb je geen kindergezichtjes ter beschikking, geen neefjes of nichtjes die het zien zitten om model te spelen, dan kan je ook op een simpel blad papier oefenen.


 Beginnen jouw vingers ook al te kriebelen?  geen getwijfel, neem gerust een kijkje

Reacties