XL games 2.0


De wereld is constant aan het veranderen. Overal waar je kijkt is er vernieuwing,
als je nog maar een paar jaar terug in de tijd gaat en dit vergelijkt met nu, wauw seg

Vernieuwing is overal, zelfs in kinderanimatie.
En dan vooral ook bij de XL games...
Daarom wilde ik je even voorstellen aan de XL games 2.0

Ik kan je zeggen, het zijn allemaal spelen die iedereen wel kent, en misschien zelfs al ooit eens gespeeld heeft, maar het zijn niet de klassiekers zoals sjoelbakken en vier op een rij.
Hier gaat het over pinball, balanceren en precisie werk.


Een eerste spel waarmee ik wil beginnen, is mogelijk het moeilijkste van ze allemaal. Ik heb het zelf al eens kunnen proberen, maar het lukte me niet (misschien niet genoeg geduld ;) )Het doel van dit spel is dat je de tennisbal, aan de hand van de keu en het heuveltje in het midden van het bord, in het gat krijgt. Een oog voor precisie en een vaste hand, dat heb je zeker nodig bij dit spel

Een tweede spel is ook niet zo gemakkelijk. Hier draait het allemaal om balanceren. Je moet de biljartbal (ja een echte witte biljartbal) van het ene eind op de plank naar het andere eind krijgen. Maar let hierbij op dat ie niet van de plank afvalt!

Een houten flipperkast, ik denk voor velen toch een nostalgie gevoel. Wie kan er de meeste punten verzamelen door simpelweg de bal weg te schieten?

Dit is toch een klassieker van formaat. Iedereen, maar dan ook iedereen kent dit spel. De allereerste versie van dokter bibber! breng de staaf van het ene uiteinde tot het andere, zonder de buis te raken! Een stabiele hand en stalen zenuwen zijn van belang hier, want pas op als de buis wordt geraakt...  Bzzzzzzz!

Dit spel wordt nog leuker als er een beetje wind aanwezig is, het maakt het net dat beetje meer onvoorspelbaar. Je moet zorgen dat de badmintonshuttle, (lees: het pluimpje) in de gaten met de hoogste punten terecht komt. Hoe doe je dat? door met je hand/vuist op het plankje te slaan en het pluimpje zo weg te schieten.

Een laatste XL games 2.0 spel is deze pinball machine, gemaakt om best met 4 te spelen, maar kan ook perfect met 3 of 2 gespeeld worden. Wie kan het balletje het best uit zijn eigen vakje houden en de meeste 'goals' maken bij de anderen?
Spelen we een spel vanavond?

Reacties