uitgelicht: een feestje voor de echte voetballers

Zeker ten tijde van het WK en de bekende Rode Duivels zullen er vele kinderen zijn die fan zijn van de voetbal. Shottend tegen de bal in de tuin, spelend met de voetbal en het verzamelen van de voetbalstickers.

Daar hoort natuurlijk ook een voetbal-verjaardagsfeestje bij.
Een echt voetbalfeestje kan niet beginnen zonder wat voetbal inkleding. Dit zal tegenwoordig niet zo moeilijk zijn, overal kan je wel wat voetbalspullen van België vinden, denk aan vlaggetjes en ballonnen en een paar echte voetballen.
Ook bordjes en bekertjes, misschien zelfs tafellakens en servetjes, zullen in dit thema zeker te vinden zijn.
Het feestje begint met het verhaal van Daan. Daan is zelf jarig en wil graag een voetbalfeestje. Zijn mama had een speciale medaille voor het kind dat kon tonen dat hij/zij de beste voetballer is. Maar op de dag van het feestje kwam er een brief, dat opa de medaille had verstopt. Opa had een paar opdrachtjes voorzien zodat Daan de medaille terug kon vinden en zich misschien zelf als beste voetballer kan bekronen. 
Om Daan te helpen, en misschien zelf de beste voetballer ooit te worden, zijn er dus een paar opdrachtjes voor de kinderen om tijdens het feestje uit te voeren.
De opdrachtjes worden eerst verstopt en mogen de kinderen om de beurt gaan zoeken.

De opdrachtjes bestaan uit een potje flesvoetbal en een boodschap ontcijferen. Natuurlijk zitten er ook wat voetbalkunstjes tussen om te leren en een echte voetballer moet absoluut leren om penalty's te schieten en om de verdediging van de andere ploeg te ontwijken.

Allerlei opdrachtjes waardoor de kinderen kunnen leren om echte voetballer te worden, en om Daan te helpen zijn eigen feestje te redden.
wie onder hen wordt echt de beste voetballer?

Reacties