Uitgelicht: een feestje voor de kleintjes

De moeilijkheid bij het geven van een kinderfeestje is dat je het feestje moet afstemmen op de leeftijd van je kind en zijn/haar vriendjes.
Een feestje kan snel te moeilijk zijn voor een bepaalde leeftijd.


Daarom dat ik je even wat meer uitleg wil geven over een feestje voor de kleintjes,
namelijk een feeën feestje.
Het gaat niet zomaar over een fee, maar over een bloemenfee.
De bloemenfee is namelijk ziek, waardoor de knopjes van de nieuwe bloemen nog geen kleur hebben gekregen. Terwijl de bloemenfee ziek in bed lag, heeft een boze tovenaar al haar benodigdheden gestolen!
De fee vraagt daarom aan de kinderen (en zeker aan de jarige) of ze de fee willen helpen om alles terug te vinden, zodat alle bloemen weer mooie kleuren krijgen.



Het feestje kan op 2 manieren worden gegeven, namelijk binnen in huis of buiten.
Doe je het buiten, dan kan je het als een speurtocht opzetten, met aan elke stop een nieuwe opdracht.
Wil je het feestje liever binnen in huis doen, dan kan je de verschillende opdrachtjes op voorhand best verstoppen. Je hoeft niet per se te onthouden waar je welke opdracht hebt verstopt, als je de kinderen duidelijk de instructies geeft dat ze enkel opdracht nr zoveel moeten zoeken en de anderen opdrachten best even laten liggen tot daarna.

Er zijn 8 opdrachten in totaal. Opdracht nummer 1 is het verhaal van de bloemenfee, wat er is gebeurd.
Vanaf opdracht 2 is het de beurt aan de kinderen. Er zitten zoekopdrachtjes bij, springopdrachtjes, verstop-opdrachtjes, verkleedopdrachtjes en er komt zelfs een beetje magie aan te pas.

Wat misschien leuk is voor zo'n feeën feestje, is dat de kindjes een beetje in de magische sfeer komen. Bloemetjes in de versiering, vele kleurtjes op de tafel en in de versiering, misschien zelfs een paar feeën -vleugeltjes voor de kinderen om zich te kunnen inleven, kunnen ervoor zorgen dat een feestje een echt succes wordt.



Reacties